SpelregelsInleiding spelregels

regels heerlickheytDe spelregels zijn er ter bevordering van een aangenaam verblijf voor bewoners en bezoekers van het park. Bewoners zijn huurders of eigenaren. Bezoekers zijn zowel leveranciers als gasten van bewoners. Het is een park waar rust en respectvol met elkaar omgaan het levensmotto is.

Bedrijfspand

bedrijfspandHet park is geen bedrijventerrein. Het uitoefenen van een bedrijf of opslag van bedrijfsmaterialen rondom de woning is niet toegestaan.

Geluidsoverlast

Geluidsogeluidshinderverlast is altijd hinderlijk, toch soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Wees je daarvan bewust en voorkom dit zoveel mogelijk. Na 22.00 is elke vorm van geluidsoverlast uit den boze.

Afval

groenafvalHet groenafval wordt een keer per twee weken opgehaald door de gemeente. Elke woning heeft de beschikking over een groencontainer. Het plasticafval (PMT) wordt ook gescheiden opgehaald door de gemeente, in de andere week dan het groenafval. Het gaat in de container met het oranje deksel, die ook bij elke woning aanwezig is.

Grof afval

grof huisvuilGrof afval gaat via de milieustraat van de gemeente Midden Drenthe. Let op, hieraan zijn kosten verbonden.

Huisdieren

huisdierenHuisdieren zijn toegestaan. Honden mogen niet loslopen op het park. Uitwerpselen horen niet thuis op het park. Geluidsoverlast door regelmatig blaffende honden is niet toegestaan.

Parkeren

parkeren bezoekersBij elke woning zijn twee parkeerplaatsen aanwezig. Bij de ingang van het park is er een algemene parkeerplaats die vooral voor bezoekers bedoeld is.

Snelheid op het  park

20 km

De maximale snelheid op het park is 20 kilometer.  Let op, bij sommige bochten is het overzicht  slecht. De wegen kunnen in twee richtingen bereden worden.

Restafval

vuil heerlickheytBij de centrale ingang is een ondergrondse vuilcontainer aanwezig. Het is een afgesloten container waarvoor een sleutel noodzakelijk is.

Vuurwerk

vuurwerk verbodenEr mag geen vuurwerk op het park afgestoken worden.

Conclusie

gezellig Regels zijn er om gehandhaafd te worden. Dat is niet afhankelijk van een bestuur, maar dat doen we met elkaar. We spreken elkaar aan, als we ongewenst gedrag signaleren. Misschien lastig, maar het is wel eerlijk en duidelijk.