OmgevingHoreca

Restaurants

Lekker genieten, dat kan bijna overal in Drenthe.

Voor een snelle hap kunt u prima terecht bij onze buren Camping de reeenwissel. Frituur, pizza’s, plates etc.

In het verlengde van de Bosweg richting Appelscha (Oude Willem nummer 5) ligt een volledig vegetarisch  restaurant, Herberg het Volle Leven. Reserveren is verplicht, klik op het volle leven

Winkels

Supermarkten

In Hoogersmilde is een supermarkt, de Coöp. Alle levensmiddelen zijn daar verkrijgbaar. Let op, deze supermarkt is op zondag dicht en op zaterdag om 17:00 gesloten. Vlakbij de supermarkt is een slagerij waar ook vers brood verkocht wordt. In Smilde is een grote Jumbo en een Aldi aanwezig.

Rijwielen

Zin om te fietsen. Tegenover park de Heerlickheyt ligt een groot bungalowpark, genaamd Het Drentse Wold.  Zij verhuren fietsen, mountainbikes, elektrische fietsen maar ook gewone fietsen. Zij verhuren ook aan niet bewoners. Wanneer daar geen rijwielen meer zijn, ga dan naar Jan Kwint, een grote rijwielzaak aan de Vaart. Zorg wel dat je tijdig reserveert.

Bezienswaardigheden

Museum van de valse kunst

In Vledder is een uniek museum. Het is het enige museum in Nederland waar je vervalste kunstvoorwerpen kunt zien. Vraag een rondleiding aan en laat je verrassen

Drents Museum

In de hoofdstad Assen staat het Drents Museum. Er zijn veel archeologische vondsten uit Drenthe te bezichtigen, oude schilderijen en mooie toonkamers. Daarnaast zijn er veel tijdelijke tentoonstellingen die zeer uiteenlopende onderwerpen hebben.

Kinderen

Zwembad

Vlakbij het park is een openlucht zwembad. Het is niet groot maar wel heel gezellig. Het is open van begin juni tot half augustus.

Dierentuin

Bij Emmen is de dierentuin. Het is mooi opgezet, met veel ruimte voor de dieren en vele attracties. Tickets bestellen gaat heel gemakkelijk, klik op de volgende link Tickets

Belevingspad

Naast het park is in het bos het belevingspad uitgezet. Het is een wandeling van 2.5 kilometer. Rode paaltjes markeren de route. Het is leuk voor zowel jong als oud.

Natuur

Drenthe is een van de meest natuurlijke provincies van Nederland. Niet alleen het Drents Friese Wold is beroemd, maar ook bijvoorbeeld het gebied van het Blauwe meer, een zandafgraving die omgetoverd is tot natuurgebied.

Maar er is vlakbij ons Park nog veel meer, het Dwingelderveld, een gebied met mooie heidevelden en waar rust nog volop aanwezig is.
Het unieke Fochterloërveen, vlak boven Appelscha, de enige plek in Nederland waar elke jaar de kraanvogels komen.
Ook de  hunebedden bij Diever of Havelterberg zijn de moeite waard.
Voor de liefhebbers is er de boomtopwandeling lopen in de top

Nog niet genoeg, kijk dan op de site van de provincie